Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Διακοπες...


Πραγματικά έπηξα!!! Είναι η πρώτη φορά από τότε που έφτιαξα το μπλογκ που δεν προλάβαινα ούτε να σας διαβάζω... Πραγματικά πέρασα δυο εβδομάδες πάρα πολύ κουραστικές! Δεν προλαβαινα όχι να πάω για μπάνιο και να βγω βόλτα αλλά ίσα που προλάβαινα να διαβάσω... Τα μισά βράδια δούλευα και τα υπόλοιπα ξενύχταγα να διαβάσω... Όλα αυτά μέχρι την Παρασκευή... Από την Παρασκευή στις 1 μέχρι σήμερα δεν με έχει δει το σπίτι πέρα από τις ώρες που κοιμάμαι!!! Οπότε πάλι δεν ξέρω αν θα προλαβαίνω να σας διαβάζω... Τέσπα! Θα δούμε...


Το χωριό είναι γεμάτο κόσμο! Τον 15 Αυγουστο έχουμε πανηγύρι και είναι φοβερά! Ίσως είναι η αγαπημένη μου μέρα του χρόνου!!
Θα σας πω μερικά πράγματα για το Πανηγύρι και εννοείται πως θα ακολουθήσουν αναρτήσεις με αναλυτικότατα όλη την διαδικασία!!!
Είναι ένα πανηγύρι με καζάνια! Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα που κάνει στιφάδο με μοσχάρι!! Όλη η διαδικασια διαρκεί 2 μέρες! Η συμμετοχή είναι εθελοντική! Συμμετέχουν γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας!
Όλο αυτό είναι στο χώρο της εκκλησίας! Το εκκλησάκι ειναι μικρο, χτύστηκε εκεί συμφωνα με την "ιστορία" γιατι βρέθηκε σε αυτό το μέρος η εικόνα της Παναγίας δυο φορές! Αν έχετε όρεξη θα σας πω και τις ιστοριες σχετικά με αυτή την εκκλησία! Εκεί είναι τα μαγειρία και σε αυτο το χώρο ύπαρχουν τσιμεντένια τραπέζια, όπου πάει όποιος έχει και κάθεται εκείνη την ημέρα! Είναι πραγματικά πολύ όμορφα και θα σας τα ξαναπώ πιο αναλυτικα... (Όπως καταλαβαίνεται σας απειλω...)




ΜΕΡΙΚΈΣ ΦΩΤΟ...(από πέρσι)


Ρίχνουν πετρέλαιο και ανάβουν τις φωτιές

10 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Kαλησπέρα!
Αφού περνάς καλά βρε, το νετ θα το έχεις και απο Σεπτέβριο, οπότε πέρνα καλά και σε περιμένουμε εμείς!!!
Τι να σου κάνω που δεν τρώω κρέας, αλλιώς τώρα θα μου έτρεχαν τα σάλια!!!
Περιμένουμε νέα σου!

ειρηνη είπε...

@ Hfaistiwna δεν τρως καθόλου κρέας???? Μπα δεν νομίζω ότι από Σεπτέμβρη θα με βλέπετε περισσότερο, αν κρίνω τουλάχιστον από τις μέρες που πέρασαν...

turigr είπε...

Κοίτα να ξεκουραστείς όσο είναι καιρός γιατί από Σεπτέμβρη αρχίζουν πάλι τα μαθήματα! Εννοείται ότι περιμένουμε αναλυτική παρουσίαση του πανηγυριού!

Τομ Σόγιερ είπε...

1η ερώτηση: Πόσα μοσχάρια σφάζετε, για να γίνει αυτό? Κάτι σαν τη σφαγή των νηπίων, μου έρχετε στο μυαλό...

2η ερώτηση: Ποιος το τρώει μετά, όλο αυτό το φαϊ ? Και μη μου πεις το χωριό, γιατί αυτό είναι για 40 στρατόπαιδα!

Τομ Σόγιερ είπε...

Όσο για την ορθογραφία μου, δεν έχεις να πεις... Στο πιάτο στα δίνω...

"ζαχαρούλα.." είπε...

..εγώ πάντως έχω διάθεση για λεπτομέρειες....

να περνάς όμορφα!!!!! φιλάκια!!!!!

Hfaistiwnas είπε...

Κοίτα, τρώω κρέας, αλλά κιμά, κοτόπουλο, ψάρι, αυτά...
ααα μην ανυσηχείς και απο Οκτώβριο, πάλι εδώ θα είμαστε!

ειρηνη είπε...

@turigr αχ και να ήξερες τι σε περιμένει... :Ρ Ναι "ξεκούραση"... Μόνο δουλεία και βόλτες...

@Τομ Σόγιερ 1η απάντηση: Έχω σκοπό να σας πω αναλυτικά την ποσότητα από κάθε υλικό... για τα μοσχάρια είναι γύρω στους τέσσερις τόνους.

2η απαντηση: όχι μόνο το χωριό και ούτε όλο το χωριό! Τρώνε όσοι έχουν τραπέζι και έχουν πάει και όσοι έρχονται για να πάρουν στο σπίτι, επίσης ένα καζάνι πάει στο δεσπότη και αρκετά καζάνια τα βουτάνε ολόκληρα και τα παίρνουν σπίτι! Σίγουρα όμως δεν μένει...

*Γιατί κάνεις ορθογραφικά? Δεν το είχα παρατηρήσει! Και εγώ κάνω πάρα πολλά οπότε γράφε ελευθερα!

ειρηνη είπε...

@ "ζαχαρούλα.." λεπτομέριες ε? ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ...!!!!

Τί κάνεις καλή μου?



@Hfaistiwna μου ούτε εγώ το τρώω το μοσχάρι, ούτε και το στιφάδο! Αλλά εκείνη την μέρα έχει άλλη γέυση! Είναι της Παναγίας άλλωστε! Και γίνεται για την χάρη της και με την χάρη της!! Πάντως πριν αρχίσω να μαγειρεύω δεν το ετρωγα ούτε εγώ και μου μοίριζε και πολύ άσχημα ο μπαμπάς μου μετά το μαγείρεμα! Τώρα την λατρέυω αυτή τη μοιρωδιά!!

tovenito είπε...

μύρισε τσίκνα μέχρι εδώ ειρηνούλα! ψοφάω για τέτοιου είδους παραδόσεις! πολλά φιλιά!