Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Εργασια: ποιος θα μας βοηθησει?

Καλησπέρα!
Σήμερα στο σχολειό είχαμε τις 2 πρώτες ώρες έκθεση! Και είχαμε ως θέμα την εργασία κ την θέση του σχολείου!
Τεσπα! Αυτό δεν νομίζω πως ενδιαφέρει κανέναν οπότε ας πάω στο θέμα μ!

Τα περισσότερα παιδιά στην τάξη προβληματιζόμαστε, αγχωνόμαστε κ μιλάμε με τις ώρες για το τι θα δηλώσουμε του χρόνου στο μηχανογραφικό μας, αν θα περάσουμε κ αν θα μας αρέσει αυτό που θα κάνουμε! Ξέρω όλοι το ίδιο λένε ότι το πιθανότερο είναι πως θα αλλάξουμε αρκετά επαγγέλματα! οκ! το θέμα είναι όμως τώρα τι κάνουμε?

Κανείς δεν μας λέει τι θα πρέπει να ακολουθήσουμε, που υπάρχουν θέσεις εργασίας κ γενικά έστω ποια μαθήματα πρέπει να επιλέξουμε του χρόνου, ποια είναι αυτά που εξετάζονται στις πανελλήνιες κ ποια παίρνουν μόρια! Είπαμε το σχολειό δεν θα πρέπει να το βλέπουμε μόνο ως έναν προθάλαμο για το πανεπιστήμιο, αλλά αφού αυτό έχει καταντήσει κ οι γενικές γνώσεις που παίρνουμε είναι ελάχιστες γιατί δεν μας βοηθάει κανείς? Και γιατί το ΣΕΠ(σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός) να είναι στην Γ΄Γυμνασίου και στην Α' Λυκείου που τα παιδιά τον βλέπουν ως άλλη μια ώρα για παιδιά και εμείς τους παρακαλάμε για να μας κάνουν μια ώρα κ μας λένε ότι το κάνουμε για να χάσουμε μάθημα ? Έστω γιατί δεν ενημερώνονται οι καθηγητές για να μας βοηθήσουν? Και γιατί όλοι θεωρούν πως είναι εύκολο να πάμε στο γραφείο του ΣΕΠ?

Ποια είναι οι γνώμη σας για όλα αυτά? Θεωρείτε ότι σκόπιμα δεν μας βοηθάει κάνεις? Τι θα μπορούσε να αλλάξει?

Ξέρω κουραστικό θέμα αλλά θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας!

ΠΕΡΙΜΕΝΩ...

12 σχόλια:

Βασίλης είπε...

δυστιχως, το σχολειο εχει καταντησει το δρομος προς το πανεπηστιμειο και το πανεπηστιμιο ο δρομος προς την ανεργεια. δεν ειναι ευκολο να σου πει καποιος να ακολουθησεις ειτε την μια ειτε την αλλη σχολη μιας και πρωτον θα πρεπει να σου αρεσει αυτο που θα σπουδασεις και δευτερον δεν ξερει κανενας αν θα ειναι ευκολο να βρεις δουλεια οταν θα τελειωσεις. μια ζητησει σημερα σε θεσεις εργασιας σε εναν κλαδο απασχολησεις δεν σημαινει οτι θα υπαρχει και ζητηση σε αυτον τον κλαδο σε 4-5 χρονια.

ειρηνη είπε...

Ναι αλλά υπάρχουν επαγγελματα που θα έχουν επαγγελματίκη αποκατάσταση κ μετα απο 3-4 χρονια! Αλλα αυτο που λεμε είναι ότι δεν ξέρουμε ουτε καν τι γινεται με τα μαθήματα επιλογης για του χρονου κ ενώ ζηταμε να μας εξηγήσουν δεν υπάρχει κανεις! Κατάλαβες?

NOVITO είπε...

ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ...ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ
ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ [ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΛΛΑ....:)]
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ....ΣΚΕΨΟΥ ΑΠΛΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΘΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΣ ΝΑ ΠΑΣ....ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!!! ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΝΤΩΣ

ειρηνη είπε...

΄Αστο @NOVITO εγώ ήθελα παρα πόλυ Ιατρίκη! Άλλα το ονειρο χάθηκε εδώ και καίρο! Από τότε που είδα τι γινεται στα νοσοκομεία! Και αποφασισα οτι για να γίνω θελω αλλη μια ζωή! Δεν προλαβαίνω σε αυτή! Οπότε τώρα ψαχνομαι...

Hfaistiwnas είπε...

Να πω ότι έχεις άδικο; Δεν έχεις! Έτσι είναι. Οι καθηγητές δεν έχουν ιδέα για τις σχολές και το ΣΕΠ δεν βοηθάει σχεδόν καθόλου και εκτός αυτού στο κάνουν και καθηγητές οι οποίοι έχουν άλλη ειδικότητα. Τι θα μπορούσε να αλλάξει; Νομίζω τα παιδιά τώρα γνωρίζουν απο ιντερνετ, μπορούν να δούν το βιβλίο του ΣΕΠ και μετά να ψάξουν για λεπτομέριες. Έτσι δεν είναι; Και αν κάποιος δεν έχει ιδέα απο ιντερνετ μπορεί να βρει ένα τρόπο. Ξέρω μπορεί να μην το σκέφτεστε έτσι. Όμως αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κάνει πολλά. Απο το σχολείο μην περιμένετε τίποτα. Υπάρχουν κάποιες εξεραίσεις μόνο καθηγητών που ενδιαφέρονται αλλά άντε να τους βρεις.... Από εκεί και πέρα το τι θα διαλέξεις παίζει ρόλο τι θες, αν θέλεις να κάνεις κάτι που σου αρέσει θα διαλέξεις αυτό, αν θες κάτι το οποίο έχει επαγγελματική αποκατάσταση θα πάρεις κάτι άλλο. Βέβαια υπάρχει φόβος να το μετανιώσετε, με προσοχή λοιπόν... :)

ειρηνη είπε...

@Hfaistiwna και που να πρωτο ψαξεις στο ιντερνετ? Ε? Επικρατει το χαος!
Απλα πιστευω οτι ολοι λιγο πολυ θα μπορουσαν λιγο να μας εξηγησουν τι γινεται με τα μαθηματα του χρονου! Αλλα κανεις δεν μπαινει στον κοπο! Και εκει ειναι που εκνευριζομαι περοσσοτερο...

Hfaistiwnas είπε...

Για τα μαθήματα ρωτήστε κάποιον παλιό στο σχολείο, αυτοί συνήθως ξέρουν καλύτερα. Έχετε χρόνο πάντως..

ειρηνη είπε...

@Hfaistiwna Έψουμε χρονο για οσους το βλεπουν απο εξω κ ηρεμα! Με τοσο αγχος παντως που μας εχουν δημιουργησει δεν βλεπουμε καθολου χρονο! Τεσπα...

mahler76 είπε...

Γνώμη μου σε ότι αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό, να σπουδάσεις κάτι το οποίο θα σου αρέσει να κάνεις κι όχι αυτά που λένε πως έχουν πέραση και πουλάνε κλπ. Διότι οκ ότι έχει να κάνει με πληροφορική πουλάει, αλλά αν δεν σου κινεί το ενδιαφέρον ούτε καλά θα το κανείς ούτε με ευχαρίστηση.
Και αν έχεις απορίες για κάποια επαγγέλματα καλύτερα να ρωτήσεις ανθρώπους που τα εξασκούν, φίλους των γονιών σου, ή και άτομα από εδώ μέσα. Άν περιμένεις να σου πούν στον ΣΕΠ τι είναι το κάθε επάγγελμα σώθηκες.
Για ό,τι θές με ρωτάς. Καλό σου βράδυ.

ειρηνη είπε...

@mahler76 ΚΑΛΗΜΕΡΑ! Ευχαριστω πολύ για τη συμβούλη σου! Κάποτε μου αρεσαν οι υπολογιστές! Τώρα δεν τους θέλω γιατί είδα οτι όσα παιδιά έχουν ασχοληθεί με αυτό σοβαρα δεν έχουν χρόνο για την προσωπική τους ζωή! Και εγω δεν μπορω ετσι!

Ευχαριστω πολυ για το τελευταιο ηταν πολυ ανακουφιστικο...

Maria είπε...

Γεια σου Ειρήνη,
Επιτέλους κατάφερα να βρω το blog σου και πραγματικά έκανες τέλεια δουλειά!!!
Για όσα λες παραπάνω έχεις απόλυτο δίκιο. Οι καθηγητές, οι περισσότεροι τουλάχιστον, όχι μόνο δεν είναι ενημερωμένοι πάνω σε θέματα σχετικά με το ΣΕΠ ή έστω με κάποια βασικά στοιχεία που θα χρειαστούμε για τις πανελλήνιες, αλλά εμποδίζουν και ορισμένες ευκαιρίες ενημέρωσης που δίνονται σε εμάς. Να σου θυμίσω πως όταν ήρθαν κάποιοι σύμβουλοι, σχετικοί με αυτά τα θέματα, το γυμνάσιο δεν μας επέτρεψαν να τους επισκεφτούμε. Αν εξαιρέσεις επίσης, τον καθηγητή που διδάσκει το μάθημα του ΣΕΠ στην 1η τάξη και ομολογουμένως κάνει καλή δουλειά, οι υπόλοιποι δεν έχουν ιδέα –το ‘ξερες πως μία καθηγήτριά μας πίστευε πως του χρόνου θα δώσουμε 4 μαθήματα στις εξετάσεις…! - .
Τεσπα τα πράγματα πολύ δύσκολα θα αλλάξουν, γι’ αυτό υπομονή!
Τα λέμε,
ΦΙΛΑΚΙΑ

ειρηνη είπε...

Maraki μου καλως όρισες!
Τι κάνεις? Ποια καθηγητρια? Αχ πολυ χαίρομαι που σου άρεσε! Άντε τώρα περιμένουμε το δίκο σου!