Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

7+1...

Με πολύ δυσκολία αποφάσισα να γράψω αυτό το ποστ! Ήθελα από καιρό να το γράψω αλλά επειδή γενικά δεν μπορώ να πολύ εκφράζω τα "προσωπικά" μου(=ελπίδες, φοβίες...) ίσως δεν βγει αυτό που θέλω και θα πρέπει να δείξετε κατανόηση!

7+1...
7+1 μέρες για τα γενέθλια μου! Ε θα μου πείτε και τι έγινε? Τίποτα δεν έγινε αλλά φοβάμαι! Φοβάμαι πολύ!

Γίνομαι 17 χρονών! Πάντα πίστευα πως όταν κάποιος είναι στα 17 του είναι πολύ μεγάλος! Και ότι αυτή η ηλικία θα αργήσει πολύ για εμένα! Αλλά ήρθε και εγώ δεν είμαι τοοοοοσοο μεγάλη! Μέχρι τα 16 μου ένιωθα κοριτσάκι! Τώρα δεν ξέρω σαν κάτι να άλλαξε! Πάντως φοβάμαι!

Ίσως φταίνε οι Πανελλήνιες που όσο και να μην πεις έχω ψιλοαγχωθεί! Ίσως νιώθω να αναλαμβάνω πολλές ευθύνες! Γιατί τώρα θα τις αναλάβω όλες? Όχι! Και δεν είναι ότι είμαι ανεύθυνη ή ότι μέχρι τώρα δεν είχα πολλές ευθύνες! Αλλά τώρα νιώθω κάπως αλλιώς! ΦΟΒΑΜΑΙ!

Δεν το έχω ξαναπάθει ποτέ! Πάντα ζούσα την ηλικία μου! Όταν τα άλλα κορίτσια ήθελαν να είναι 10 χρόνια μεγαλύτερες για να τις προσέξει κάποιος, εμένα δεν με ένοιαζε! Τόσο ήμουνα και σε όποιον άρεσα! Δεν άξιζα λιγότερο από κάποια άλλη!

Όταν ακούω συμμαθητές μου να λένε πως θα ήθελαν να είναι στο γυμνάσιο, ή ότι δεν θέλουν να τελειώσει το λύκειο, εμένα δεν με νοιάζει γιατί έχω αποφασίσει ότι θέλω να ζω το παρόν και ότι είναι να έρθει ας έρθει!! Αλλά τώρα φοβάμαι!

Είπα δεν θα είναι τίποτα και θα το ξεπεράσω! Αλλά δεν! Λέω θα κάνω ένα μεγάλο πάρτι μιας και δεν έκανα πέρσι, θα γίνει χαμός, θα περάσουμε πολύ καλά και θα ξεχαστώ και εγώ! Αλλά δεν ξεχάστηκα! Ίσα ίσα που έγινα χειρότερα! Αγχώθηκαν και για το πάρτι!

Τι να κάνω????

(Έψαξα πολύ αλλα δεν μπόρεσα να βρω το τραγούδι γι'αυτο θα βάλλω μόνο τους στίχους!)

Ο ανθρωπάκος-Τάνια Τσανακλίδου

Είμαι φτωχός κουρασμένος σκυφτός ανθρωπάκος,
των ταπεινών και των άλλων πουλιών φιλαράκος.
Για δε μ' αφήνετε ήσυχο;
Άστε με ήσυχο όλοι.
Θέλω να ζήσω ελεύθερος,
δίχως ταυτότητα πια.
Μία ζωή με κρατάν, με κουνάν μ’ ένα σπάγγο.
Λόγια, σχολειά, μέρα νύχτα δουλειά και στον πάγκο.
Για δε μ' αφήνετε ήσυχο;
Άστε με ήσυχο όλοι.
Θέλω να ζήσω ελεύθερος,
δίχως ταυτότητα πια.
Όπου χαρά πρώτη-πρώτη σειρά κάποιος κλέφτης.
Κι όποιο κακό κάνει τ' αφεντικό, εγώ είμ' ο φταίχτης.
Για δε μ' αφήνετε ήσυχο;
Άστε με ήσυχο όλοι.
Θέλω να ζήσω ελεύθερος,
δίχως ταυτότητα πια.

13 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Δεν είναι τίποτα... φόβοι της ηλικίας είναι, απλά επειδή νιώθεις να ξεπερνάς τα συνηθισμένα, να φεύγεις απο μία κατάσταση (που την έχεις συνδυάσει με την ηλικία) και να πηγαίνεις σε μία άλλη, που φοβασαι, μόνο και μόνο επειδή σου φαίνεται κάτι μακρινό και δεν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις. :) Πάρτυ ακούω... που και πότε!

ειρηνη είπε...

Ίσως και μακάρι να έχεις δίκιο! Πάντως με τρομάζει πολύ! ουουουουουφφφφφφφφφφ....

Ναι πάρτυ! Το Σάββατο στο σπίτι! Αλλά ψιλοξέρω τι θα γίνει και έχω αγχοθει ακόμα περισσοτερο! Από τη μία σκέφτομαι ότι δεν θα έρθει κανένας και από την άλλη ότι θα έχει τόσο κόσμο που δεν θα ξέρω τι να τους κάνω!

Artanis είπε...

Βρε, εγώ που σου ρίχνω 2 δεκαετίες, τί να κάνω; Να σου πω ότι εδώ που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θά 'ρθεις; Μην αγχώνεσαι από τώρα, κοίταξε να περάσεις καλά, αυτό έχει σημασία...Άντε, να τα εκατοστήσεις, Ειρηνάκι, καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου και καλή πρόοδο...Καλό βράδυ...

ειρηνη είπε...

@Artanis μου ευχαριστώ! Δίκιο εχετε ότι και να μου λέτε και ξέρω οτι αυτο που αισθανομαι είναι παραλογο! Αλλα είμαι ψιλο καπως χάλια! Τέσπα!

Hfaistiwnas είπε...

Μην αγνώνεσαι παιδί μου! Αν έρθουν λίγοι, θα είναι παρείστικο, αν έρθουν πολλοί, χίλιοι καλοί χωράνε!!!

ειρηνη είπε...

@Hfaistiwna μου αμα είναι λίγοι(που δεν το νομιζω) θα μου μείνουν οτι θα έχω φιαξει, αλλα τουλαχιστον θα περασουμε καλα!
Το θέμα είναι αμα είναι πολλοι! Το έχω ξαναδει το έργο και αν δεν ηταν εδω το κοριτσακι μου θα τους είχα παρατησει και θα είχα φυγει!
Τώρα στο μόνο που ελπίζω ειναι οτι θα είναι εδώ και η κολλητη μου και ο φίλος μου, οποτε μπορεί να την σώσουν την κατασταση!

Maria είπε...

Δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βοηθήσει,αλλά όλοι βρισκόμαστε πάνω κάτω στην ίδια κατάσταση! Πριν λίγες μέρες συνειδητοποίησα κι εγώ πως είμαι πλέον 17 (αν κ δεν τα έχω κλείσει ακόμα) κ αισθάνθηκα περίεργα.Κάποιος με ρώτησε αν λυπάμαι γι’ αυτά που πέρασαν ή φοβάμαι για αυτά που θα έρθουν. Μάλλον κ τα δυο! Χαίρομαι που θα τελειώσω το σχολείο και θα γνωρίσω επιτέλους και κάτι άλλο, έξω από την κλειστή κοινωνία που ζούμε.Απ’την άλλη, φοβάμαι πολύ,μήπως κ χάσω αυτά που έχω τώρα (φίλους, παρέες και πάνω απ’ όλα την ασφάλεια του σπιτιού κ της οικογένειας μου)κ πρέπει να πάρω τη ζωή στα χέρια μου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται(ευθύνες,υποχρεώσεις, κτλ).Βέβαια ούτε λόγος για τις πανελλήνιες, το άγχος και η απαισιοδοξία φτάνουν στα ύψη! Τεσπα, έτσι έχουν τα πράγματα, σκέψου όμως,όπως λέει κ κάποια γνωστή μου,h zwi se koitazei opws tin koitazeis!
να φροντισεις να ειναι ομορφη...

ΥΣ. Το πάρτι σου θα είναι τέλειο κ δεν ακούω κουβέντα!
Θα φροντίσουμε να πάνε όλα καλά.

turigr είπε...

Γειά σου, ειρηνάκι. Εγώ θα σου ευχηθώ από τώρα να τα χιλιάσεις. Και εύχομαι να έχει επιτυχία το πάρτι σου. Και μη φοβάσαι τίποτα. Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου, να χαρείς, να κλάψεις, να γελάσεις, να ερωτευτείς. Σε φιλώ

ειρηνη είπε...

@Maria, Mαράκι μου μαζί μας την είχαν κάνει την ερώτηση και εγώ αποφάσισα ότι δεν λύπαμαι ουτε γι'αυτα που πέρασαν αλλά ουτε φοβάμε αύτα που θα έρθουν!
ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ! Αντε εσύ με έχεις αγχωσει! Εγω δεν ήμουνα τοοοσοο απαισιοδοξη(λέμε τώρα)! Ε δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου!
Έτσι λέει η γνωστή σου? Να μου την γνωρίσεις καμία μέρα!
Ε άμα το λέτε εσείς ότι θα είναι τέλειο, ησυχάζω εγώ! Βασικά τώρα είμαι λιγο πιο ήρεμη. Χθες το είπα σε κάτι παιδια και κατα ενθουσιαστικαν, οπότε μου εφιαξάν και εμένα το κέφι!

ειρηνη είπε...

@turigr ευχαρίστω πολύ! Το ξέρω ότι όλη η ζωή είναι μπροστα μου! Αλλα που και μου με παιρνει απο κάτω! Τώρα πάντως είμαι πολύ καλύτερα και γι'αυτο φταιτε εσείς! Ευχαριστώ!

g for george είπε...

Θα σας πλακώσω, μου φαίνεται!

Τι να πω κι εγώ που έχω ΑΚΡΙΒΩΣ τα διπλάσια χρόνια!

ΓΚΡΡΡΡΡΡΡ

ειρηνη είπε...

@g for george θες να πλακωσεις και αλλους? ε μια χαρα ηλικια είναι τα 34!
Που είναι το πρόβλημα?

Ανώνυμος είπε...

hmmm....
teleiwse to 7+1 kai telika emeine mono to simera po0 egines 17,e fatso0la mo0?
---->xrooooooo00000nia so0 polla ko0klitca mo0....
an kai lypamai po0 me afises pisw sta 16,eimai sigo0ri pws 8a brw tin porta twn 17 basilikwn xronwn anoixti se ena e3amino po0 exw kleisei eisitirio na er8w...
agapaki mo0,stro0mfaki mo0,psaro0naki mo0 omorfo-etsypno kai kalo,eyxomai mesa ap'ti psyxi mo0 to 17o so0 etos na so0 ferei mono xaro0menes,agapisiarikes,treles,efibikes,ko0klistikes,romantikes,aisiodo3es kai panemorfes stigmes!!!
eicai to koritcaki mo0,so0 a3izei to KALYTERO kai na tsereis oti gia sena egw eimai panta edw...oxi xazo0la,oxi mono"edw"ston kanape mo0,"edw"sti zwi so0,konta so0!!!PAAAAAAAAAANTA!!!!!s'agapawwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww polu lo0lo0daki mo0!!!eicai i ko0klinoagapo0linomerentosokolatotro0fitsa mo0!!!!! (nai,exw ligo0res...afo0 perimenw na sabo0rwsw oli tin to0rta to0 party so0!!)
*so0 yposxomai oti 8a er8w na fia3w ti spesialite mo0 ko0rko0mpina mo0.....lo0kanikotyropitinia klp!!!!
SE'PAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW!
***min dianoi8eis na logikeyteis k na stamatiseis na mo0 kaneis "dOrrystikes" erwtiseis!!!!afo0 3ereis poso tis latreyw......kata ba8os!!!!!!
polyxroni petalo0ditsa mo0<3333333
___to "kyknaki-agapaki-koritcaki"so0!!!