Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Αναστατωση...

Ανακατάταξη! Αλλαγές! Ξεκαθαρίσματα, ξεσκαρτάρισμα! Τα χειμωνιάτικα ρούχα στο κάτω ντουλάπι, τα καλοκαιρινά στο πάνω, τα χοντρά πιο κάτω από τα άλλα, τα καινούρια παντελόνια μπροστά, τα άλλα πίσω!... Και τα άλλα στα σκουπίδια... "Αυτό να το δώσουμε" "Εκείνο θα το κρατήσω" "Το άλλο πέταμα" Ρούχα, άνθρωποι, εμπειρίες όλα σε μια τάξη! Τι θα κρατήσουμε, τα αποχωριστούμε, τι θα γίνει ανάμνηση! Γέλια και κλάματα μαζί! Να γυρίσουμε από τις διακοπές και να υπάρχει μια τάξη, στο σπίτι, στις ζωές μας, στην ψυχή μου! Όλα εντάξει, όλα κανονισμένα, μόνο στόχος το διάβασμα! Χαρά η τελευταία χρονιά και μετά φοιτήτρια... Απογοήτευση δεν θα τα καταφέρω... Όχι αν προσπαθήσω όλα θα πάνε καλά... Τίποτα δεν θα πάει καλά πάντα στα δύσκολα κωλώνω! Και οι άνθρωποι που αγαπάω που είναι? Ποιος είναι ικάνος να με στηρίξει? ΤΕΛΟΣ όποιος δεν μπορεί ας φύγει! Είναι το μέλλον μου, είναι 12 χρόνια προσπάθεια, είναι στερήσεις και πανω από όλα αύτο που αγαπάω? Το αγαπάω ή με έκαναν να το αγαπάω? Γελάω και κλαίω μαζί! 10 λεπτά φτάνουν για να ανακοινώσεις αποφάσεις για τις οποιες είσαι σίγουρος! 10 για να μην ξανανιώσεις τα χέρια του, την ανασα του, το φιλί του. Και αυτό δική σου επιλογή! Θυσία για ένα όνειρο που μάλλον είναι δικό σου! Μαζί με τα ρούχα και οι άνθρωποι, μαζί με τους ανθρώπους συναισθήματα... τι θα αντέξει τελικά? Μόνο ο χρόνος θα δείξει... Ε?

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Χαλια η κατάσταση...

Βαριέμαι, βαριέμαι...

Έχω ψιλοτσακωθεί με όλο τον κόσμο! Κάθομαι όλη μέρα σε ένα καναπε! Βαριέμαι να πάω για ψώνια (το ξέρω δεν έιμαι νορμαλ γυναίκα, πάντα βαριέμαι τα ψώνια. Και δεν με αφήνουν να κάνω ούτε δουλειές! Επίσης δεν μπορώ να μπω στο μσν...

Τι να κάνω???????

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

καλοκαιρινό παιχνιδάκι!

Χρωστάω χρωστάω... το ξέρω! Αλλά είμαι χαζή! Ξέχασα την φωτογραφική μηχανή και δεν είχε και κανείς άλλος! Οπότε δεν θα δείτε τις φωτό από το πανηγύρι που σας έλεγα! Ίσως βρω κάποιες από πέρσι! Το θέμα είναι οτι κουράστηκα πολύ και τώρα είμαι Αθήνα για ξεκούραση! Να λείπουν τα γελάκια! Ναι εγώ στην Αθήνα ξεκουράζομαι! Δεν πάω ούτε βόλτες.. μόνο κάποια λίγα ψώνια και όλη μέρα είμαι σπίτι... καναπε... κρεβάτι... κουζίνα(γιατι μου αρέσει και το μαγείρεμα!) Αυτή τη φορά μονο που ξέχασα να πάρω κάνα βιβλιαράκι μαζί και δεν ξέρω τι να κάνω όλη μέρα! Αποφάσισα (ναι τώρα το θυμήθηκα!) Να παίξω εκείνο το παιχνιδάκι με τις ερωτήσεις! Νομίζω πως το έχετε παίξει όλοι! Η προσκληση είναι απο την Artanis.

ΟΙ ΟΡΟΙ:
1 Ο καλεσμένος -η, κάνει ανάρτηση με το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί.
2 Δίνει τις απαντήσεις του στα σχόλια της ανάρτησής του, σε αυτόν που τον κάλεσε,και κυρίως πάντα, στο xeblogarisma.
3 Καλεί 3-7 να κάνουν το ίδιο
4 Στην ανάρτηση του δεν ξεχνά να βάλει τη διεύθυνση του xeblogarismaγια τη διευκόλυνση τού παιχνιδιού και των 127 κριτών...

1. ΣΕΞ...
α) είμαι γυναίκα με προτίμηση στους άντρες
β) είμαι άντρας με προτίμηση στις γυναίκες
γ) είμαι γυναίκα με προτίμηση στις γυναίκες
δ)είμαι άντρας με προτίμηση στους άντρες
ε) είμαι απ΄ όλα με προτίμηση σε όλα
Απάντηση: α


2. ΗΟΒΒΥ
α) μαγειρική - γυμναστήριο
β) μασάζ - ποδηλασία
γ) ταξίδια - τοξοβολία
δ) συναυλίες - κολύμπι
ε) μοντελισμός - βόλτες με το σκάφος
Απάντηση: α


3. ΤΕΧΝΗ
α) μουσική
β) χορός
γ) κινηματογράφος - θέατρο
δ) λογοτεχνία
ε) ζωγραφική - γλυπτική - αρχιτεκτονική
Απάντηση:γ

4. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ
α) αριστερά
β) κεντροαριστερά
γ) κεντροδεξιά
δ) δεξιά
ε) πάρτο αλλιώς
Απάντηση: ε

5. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
α) μαθηματικά - γεωμετρία
β) χημεία - φυσική
γ) έκθεση και γλώσσα
δ) ιστορία - γεωγραφία
ε) θρησκευτικά και γυμναστική
Απάντηση: β

6. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΡΕΤ
α) γατάκι
β) σκυλάκι
γ) ψαράκι
δ) πουλάκι
ε) κροκοδειλάκι
Απάντηση: β

7. ΔΙΑΚΟΠΕΣ
α) στη θάλασσα
β) στο βουνό
γ) στη Μύκονο
δ) στη Γαύδο
ε) στην Αθήνα
Απάντηση:α

8. ΧΡΩΜΑ
α) λευκό
β) κόκκινο
γ) μοβ
δ) μπλε
ε) μαύρο
Απάντηση: δ


9. ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
α) κρεβατοκάμαρα
β) κουζίνα
γ) τουαλέτα
δ) σαλόνι
ε) πατάρι
Απάντηση: Μμμμμ... μάλλον κρεβατοκάμαρα αρα το α


10. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
α) 7 ώρες
β) 7 ημέρες
γ) 7 μήνες
δ) πάνω από 7 χρόνια
ε) ε, όχι και 7 χρόνια
Απάντηση: Ε τώρα θέλετε να με κάψετε! Αντε θα πω το β αλλά μην ρωτήσετε το γιατί!

Τώρα δεν ξέρω ποιον να καλλέσω! Νομίζω πως όλοι έχετε παίξει... οπότε όποιος δεν έχει παίξει και θέλει...

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Μύθοι,ιστορίες...Πραγματικότητα...


1)Το εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή αλλιώς της Παναγίας της Οξυλιθιώτισσας (όπως λέει ο παπάς, εγώ δεν την ξέρω έτσι) χτίστηκε πριν πολλά χρόνια! Γύρω στο 13ο-14ο αιώνα Λένε…
Πως την βρήκαν πάνω σε ένα κοτσικά, στο μέρος όπου σήμερα είναι η εκκλησία. Μερικές μέρες αργότερα ήρθαν από ένα άλλο χωριό τις Πετριές και ζήτησαν την εικόνα γιατί την είχαν βρει στο χωριό τους και εξαφανίστηκε από εκεί. Μετά από λίγο καιρό η εικόνα βρέθηκε πάλι στο ίδιο σημείο. Οι κάτοικοι και των δύο χωριών θεώρησαν ότι πρέπει να της χτίσουν εκκλησία εκεί.




2)Ο κοτσικάς που βρέθηκε πάνω η εικόνα της Παναγίας υπάρχει ακόμα. Λένε πως κάποτε κάποιος που τον είχε δει έτσι παλιό και ξερό είπε να τον πάρει να τον κάψει σπίτι του… Τον πήρε λοιπόν στα χέρια και ξεκίνησε… Τον άφησε στο σπίτι του και ενώ σηκώθηκε κανονικά, τα χέρια του είχαν μείνει έτσι όπως τον κουβαλούσε… Έτσι τον γύρισε κοντά στην εκκλησία.

Μετά από αρκετά χρόνια και ενώ αυτός ο κοτσικάς ήταν από χρόνια ξερός… φύτρωσαν από μόνοι τους τρεις νέοι κοτσικάδες ακριβώς στα θεμέλια της εκκλησίας… Ενώ στη γύρο περιοχή δεν υπάρχουν τέτοια δέντρα…





3)Η εικόνα της Παναγίας είναι παλιά και πια πολύτιμη… Φυλάσσετε όλο το χρόνο και την βγάζουν μόνο την ημέρα της Παναγίας!!!




4)Επίσης ιδιαίτερη σημασία έχει και ο χώρος που γίνεται η πανήγυρη… όπου για οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται άδεια από την ευφορία Βυζαντινών αρχαιοτήτων.





5)Ακόμα μέσα στην εκκλησία οι τοιχογραφίες δεν έχουν μάτια ή και ολόκληρο το πρόσωπο… οι Τούρκοι πίστευαν πως βγάζοντας τα οι Άγιοι δεν θα έβλεπαν όσα γίνονται και δεν θα προστάτευαν τους Χριστιανούς…




6)Τέλος το πανηγύρι δεν έχει σταματήσει ποτέ. Στην κατοχή όπου δεν υπήρχε κρέας έκαναν φαγητό με μελιτζάνες και πατάτες. Το ίδιο φαγητό φτιάχνουν και σήμερα την παραμονή της Παναγίας.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!!!

Καλημέρα!!!

Μια γεμάτη μέρα!!! Ακυρώθηκε η συναυλία του Μαχαιρίτσα που ήταν για σήμερα!!! Τόσο την περίμενα!!! :(


Αλλά... έχει τελικό στο beach volley και έχω να πάω και σε ένα πάρτι!!! Οπότε δεν πτοούμαι καθόλου!!! Έτσι και αλλιώς είχα κανονίσει να μην δουλεύω... οπότε πάλι δεν θα με δει το σπίτι!!! χιχιχιχι...



Πήγα χθες πρωί πρωί και τράβηξα μερικές φωτογραφίες από την Παναγία για να σας τις δείξω!

Το εκκλησάκι...


Όπως φαίνεται από τον δρόμο





η μπροστινή μεριά από τον δρόμο πάλι





Η είσοδος.





Και το ιερό.




Αυτά για την μπροστά μεριά!!! Ακολουθούν φωτό με την πίσω και με τις ιστορίες σχετικά με την εκκλησία!!





Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Διακοπες...


Πραγματικά έπηξα!!! Είναι η πρώτη φορά από τότε που έφτιαξα το μπλογκ που δεν προλάβαινα ούτε να σας διαβάζω... Πραγματικά πέρασα δυο εβδομάδες πάρα πολύ κουραστικές! Δεν προλαβαινα όχι να πάω για μπάνιο και να βγω βόλτα αλλά ίσα που προλάβαινα να διαβάσω... Τα μισά βράδια δούλευα και τα υπόλοιπα ξενύχταγα να διαβάσω... Όλα αυτά μέχρι την Παρασκευή... Από την Παρασκευή στις 1 μέχρι σήμερα δεν με έχει δει το σπίτι πέρα από τις ώρες που κοιμάμαι!!! Οπότε πάλι δεν ξέρω αν θα προλαβαίνω να σας διαβάζω... Τέσπα! Θα δούμε...


Το χωριό είναι γεμάτο κόσμο! Τον 15 Αυγουστο έχουμε πανηγύρι και είναι φοβερά! Ίσως είναι η αγαπημένη μου μέρα του χρόνου!!
Θα σας πω μερικά πράγματα για το Πανηγύρι και εννοείται πως θα ακολουθήσουν αναρτήσεις με αναλυτικότατα όλη την διαδικασία!!!
Είναι ένα πανηγύρι με καζάνια! Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα που κάνει στιφάδο με μοσχάρι!! Όλη η διαδικασια διαρκεί 2 μέρες! Η συμμετοχή είναι εθελοντική! Συμμετέχουν γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας!
Όλο αυτό είναι στο χώρο της εκκλησίας! Το εκκλησάκι ειναι μικρο, χτύστηκε εκεί συμφωνα με την "ιστορία" γιατι βρέθηκε σε αυτό το μέρος η εικόνα της Παναγίας δυο φορές! Αν έχετε όρεξη θα σας πω και τις ιστοριες σχετικά με αυτή την εκκλησία! Εκεί είναι τα μαγειρία και σε αυτο το χώρο ύπαρχουν τσιμεντένια τραπέζια, όπου πάει όποιος έχει και κάθεται εκείνη την ημέρα! Είναι πραγματικά πολύ όμορφα και θα σας τα ξαναπώ πιο αναλυτικα... (Όπως καταλαβαίνεται σας απειλω...)




ΜΕΡΙΚΈΣ ΦΩΤΟ...(από πέρσι)


Ρίχνουν πετρέλαιο και ανάβουν τις φωτιές